Johan Håmås vann tävlingsklassen för herrar i Krogrännet 2006! Karolin Palmertz vann damklassen!

karolinhamas.jpg

Till vänster Johan Håmås – vinnaren i herrklassen i Krogrännet 2006. Bilden är tagen från prisutdelningen vid SM i Skara 2005. Till höger Karolin Palmertz Cerne – vinnaren i damklassen i Krogrännet 2006. Här som stark Inlineåkare i Nationaldagsspelen 2005.

Åter igen står vi som vinnare när det gäller!

Karolin Palmertz segertid var smått fantastisk, 1:44:37. Bland de närmare 2000 startande hade Karolin den 10:e bästa tiden av alla!!! Jag vill påstå att det inte finns någon dam, vare sig på hastighetsskridskosidan eller på långfärdsskridskosidan som är i närheten av Karolin på maratonsträckor. Även Ulrica Andersson kan räknas bland de bästa, kanske som nr 2 efter Karolin. Hennes tid räckte till plats nr 12 totalt, 1:49:58.
 

Johan Håmås, som numera tillhör Stockholm Speedskaters, var med för första gången i Krogrännet och vann! Han lyckades hålla undan för tvåan i loppet Torbjörn Hägglund. Johans tid blev 1:32:00.

Här hittar ni resultatlistorna:

http://www.krogrannet.nu

Ett stort grattis till framgångarna Karolin, Ulrica och Johan!

Här är Johans rapport från Krogrännet 2000:
Krogrännet, 35 km skridskolopp mellan Vallentuna och Stockholm.

Det var en solig dag med ungefär 15 minusgrader, fina isar
(ca: 25cm tjock is) men med en del sprickor i.

Loppet som började med en 7km lång sträckning på Vallentunasjön, gick sedan över till en 3 km lång löpsträcka mellan Vallentunasjön och Norrviken i närheten av Sollentuna. På Norrviken var det ungefär 1 mils skridskoåkning innan det var dags för ännu en löpsträcka på 1,5 km till Edsviken. Väl på Edsviken körde vi ungefär 7km innan det var dags för ytterligare en löpsträcka på 1,5 km in till Brunnsviken. Från brunnsviken var det 7 km till målet vid stallmästargården i närheten av Norrtull i Stockholm.

Jag höjde farten ungefär 3 km in på Norrviken, efter ungefär 1 mils skridskoåkning och 3 km löpning. Då klaradeTorbjörn Hägglund från Sandviken, loppets tvåa, inte av att hänga på och jag lyckades hålla försprånget ända in i till målet i Brunnsviken. Jag vann till slut med 1,5 minuters marginal till Torbjörn. Min tid blev 1h 32 minuter.

Med vänlig hälsning Johan Håmås!

(Johan tävlade för IF Hallby SOK, vilket han gör till den 1 mars då hans licens gäller för Stockholm Speedskaters)