Stockholm Speedskaters är omskrivna i Vertex 24-bilagan som når hela regionen i Jämtland!

vertextidning.jpg

Inför Vertex 24-tävlingen den 10 februari, ger man ut en bilaga om hela tävlingen och konceptet bakom Vertex, som är det övergripande namnet för många olika typer av tävlingar. Bland annat genomför man en multisport tävling vid Höga Kusten och maratontävlingar i olika sporter. Tävlingsformen är annorlunda och innehåller grenar som kräver mycket fysisk uthållighet. Vertex 24 på skridsko är en sådand typ av tävling.

I bilagan som går ut i 25 000 ex är Stockholm Speedskaters omskrivna. Vi ställer upp i skridskostafetten som löper över 24 timmar i sträck. Laget består av 12 man och vi är ett lag bland cirka 30 anmälda. Man får endast ha en åkare på banan samtidigt. Vi har lagt upp ett komplext växlingsschema som ger oss intensiv åkning, vila och söm mellan passen.

Själva banan utgörs av Ö–stersunds Travbana som är belgad med is på vintern. En 20 meter bred isbana som meter 1000 meter per varv. Banan spolas på vintern av den anledningen att man anser att en jämn is är bättre för hästarna att springa på än hård jord som blir ojämn och full med hål.

Jon Bergström från klubben är anmäld i soloklassen. Även Olle Larsson från Stockholm Speedskaters är anmäld i soloklassen. Det här är första gången man genomför tävlingen så det ligger mycket prestige i att vinna premiären. Lycka till grabbar, vi håller tummarna!
Här hittar du Vertex 24s hemsida
http://www.vertex.cx/24h2006/

Och här hittar du mer om Vertex andra tävlingar
http://www.vertex.cx/